Helyi szépségek, látnivalók

Település:
Csongrád megye, Szeged

Létrehozva:
2022-03-24 19:22:19


A Paprika Malom & Múzeum


A Paprika Múzeum idegenvezetéssel, előzetes időpont egyeztetéssel, akár hétvégén is látogatható.

 

A Paprika Malom & Múzeum


Tudta-e Ön, hogy

  • az indiánok könnygázként és fenyítésre is használták a csípős paprikát?
  • a paprika szó a szegedi térségben alakult ki és az egész világon ismerik?
  • mi a különbség a csemege és az édesnemes paprika között?
  • a paprikaágazat szabályozása ellen paprikalázadás robbant ki 100 éve?
  • ha megtanul pörköltet készíteni, akkor legalább tíz másik ételt is el tud készíteni?

És még sok más dolgot megtudhat nálunk, a Paprika Malom és Múzeumban. Múzeumunk különlegessége, hogy működő paprikafeldolgozó üzemben hoztuk létre. Arról beszélünk és azt mutatjuk be, amihez értünk, amibe beleszülettünk, amit kutatunk és amit csinálunk.

A Paprika Malomban kiváló őrleményeket gyártunk és Múzeumunkban bemutatjuk a szegedi és magyar paprika kultúra 200 éves történetét, megelevenítve mindazt a kemény munkát, amivel a szegediek létrehozták a magyar konyha alapvető fűszerét. A Múzeumba látogatók betekintést nyerhetnek a Malomba, paprikát kóstolhatnak és frissen őrölt paprikát vásárolhatnak.

A Paprika Malom & Múzeum önálló programként és turisztikai programcsomag részeként is látogatható. Egynapos szegedi paprika túra ajánlónkról itt olvashat: Paprika-Papucs-Pálinka

A Paprika Múzeum idegenvezetéssel, előzetes időpont egyeztetéssel, akár hétvégén is látogatható. Előzetes egyeztetés szerint, bizonyos időszakokban a Malom is látogatható. A tárlatvezetést a látogatók igényeihez szabjuk: iskolás csoportoknál korosztály szerinti iskolapedagógiai programot nyújtunk megbeszélés szerint, a felnőtt korosztály szívesen meghallgatja a régi történeteket, családi látogatóknál alkalmazkodunk a család igényeihez.

A Paprika Múzeumban található szövegek magyar, angol, német nyelvűek, idegenvezetést magyar és angol nyelven biztosítunk, Paprika Filmünk magyar nyelvű, angol és német felirattal ellátott. Kérjen ajánlatot, jelentkezzen be hozzánk ITT

Bejelentkezés: Molnár Anita, +36 30 371 80 44, iroda: + 36 62 272 788

Honlap: https://www.paprikamolnar.hu/

Belépőjegy árak:

  • Teljes ár: 1000 Ft/fő
  • Nyugdíjas, pedagógus, diák: 500 Ft/fő

PAPRIKA ÉS CHILI

A Múzeumi boltban helyben és webáruházunkon keresztül friss paprika őrlemények, magolajok, pelyhek, paprikás és paprika nélküli fűszersók, fűszerkeverékek és paprikás ajándéktárgyak is vásárolhatók. A termékeket és árakat ITT tekintheti meg. A Paprika Múzeum édes és csípős paprikás díszdobozán egy régi szegedi paprikafűző lány portréját rajzoltuk újra: Szegedi paprika édes 200g.

 

Megközelítés:

A PaprikaMolnár Kft. paprika feldolgozó üzemében létrehozott múzeum Szegedtől 10 km-re, jól megközelíthető, tömegközlekedéssel is elérhető helyen, külterületen található.

Szegedről érkezve

E75 úton, a Röszke táblánál (Forró fogadónál) jobbra, majd 100 m után, a felüljáró előtt újra jobbra, 100 m után jobb oldalon.

M5 autópályáról érkezve

173. számú Röszke, Mórahalom kijárónál le az M5-ről, Röszke felé át az autópálya fölött, majd körforgalomnál Szeged, Kistelek felé az E75 úton. 1,5 km múlva a Forró fogadónál balra, majd 100 m után, a felüljáró előtt jobbra, 100 m után jobb oldalon.

Mórahalomról érkezve

Röszke felé vezető úton át az autópálya felüljárón, körforgalomnál Szeged, Kistelek felé az E75 úton. 1,5 km múlva a Forró fogadónál balra, majd 100 m után, a felüljáró előtt jobbra, 100 m után jobb oldalon.

 

 

 

 

 

 

SzépségVilága cikkajánló

További cikkek »

 

Helyi szépségek, látnivalók

További szépségek, látnivalók »