A természet karácsonyi szépségei 3.

A természet karácsonyi szépségei 3.


Amarillisz: az egyik legszebb hagyományos karácsonyi virág

A karácsony egyik legjobb része –persze csak a családdal töltött idő, és a sok-sok szeretet után- a karácsonyi dekoráció. Miért ne dekorálnánk élő, igazi virágokkal? Gondoltad volna, hogy karácsonykor igazán különleges hagyománya van a virágoknak? Semmi sem ad olyan hangulatot, mint a tradicionális ünnepi virágok. A karácsonyi virágok és növények csodálatosan kiegészítik a dekorációt, friss és természetes téli szépséget hozva otthonunkba.

Karácsonyi Amarillisz díszítés
 

Az Amarillisz a legszebb karácsonyi virág

Az amarillisz népszerű karácsonyi virág. Ünnepi élénkvörös virágokkal virágzik, amelyek tökéletesen illeszkednek a hagyományos karácsonyi színekhez. Még más fajták hófehér virágokat hoznak, amelyek ideálisak a téli csodaország megjelenéséhez. A virágok nagyon nagyok és trombita alakúak, így természetesen szemet gyönyörködtetőek. Amarilisszal dekorálni a lakásban nagyon különleges hangulatot fog kölcsönözni. Egy kis természetesség elkél ebben a rohanó, mindenféle mű értékkel telerakott világban!

Az Amarillisz eredete

Téli hírnevük ellenére valójában Dél- és Közép-Amerikában őshonos trópusi növények. Ennek ellenére népszerű ajándékokká váltak karácsonykor, mivel télen bent is virágozhatnak. Noha általában növényként vásárolják, csokrokban is jól bevált, mutatós hangulatot adva az elrendezésekhez. Hiába, Amarillisszel nem lehet mellé nyúlni!

Amarillisz karácsonyi dekoráció

Különösen mesésnek tűnik, ha más ünnepi lombokkal, például bogyókkal párosítuk. Ráadásul nagyon tartós karácsonyi virág is. A növények körülbelül 7 hétig virágoznak egyszerre, lenyűgözően fognak kinézni az ünnepi időszakban és azon túl is. Hasonlóképpen, a vágott amarillisz élettartama is hosszú, sokáig lenyűgöző vázában is, és megfelelő gondozás mellett három hétig vagy tovább is kitart. Vásároljon egy csokrot néhány héttel karácsony előtt, és egészen újévig élvezheti.

Az Amarillisz gondozása

Hogyan öntözd az Amarilliszt? Önts annyi vizet rá, hogy a talaj nedves maradjon, és kerüld a hagyma talaj feletti részének nedvesítését. Tartsd az amarillisz a legnaposabb helyen a házában. Több napsütés később nagyobb virágzást jelent. A régi virágokat virágzás után vágjuk le a szárról, és amikor a szár ereszkedni kezd, vágjuk vissza a hagyma tetejéig. Ahhoz, hogy az amarillisz újra virágozzon, egyszerűen hagyni kell, hogy a hagyma természetes nyugalmi fázisba lépjen. Más szóval: hagyd elpusztulni, majd pihenj néhány hétig, és ez újra virágzást indít el.

Az Amarillisz jelentése

A virágok hagyományos nyelvén az Amaryllis az erőt, a magabiztosságot, a sikert és az elszántságot szimbolizálja. A tökéletes módja annak, hogy jókívánságunkat küldjük el szeretteinknek, barátainknak az ünnepekre, az új évre. Virágot ajándékozni sosem megy ki a divatból! Érdekes módon az „Amarillisznek” nevezett növények valójában a Hippeastrum nemzetséghez tartoznak. Az egyetlen igazi Amaryllis Dél-Afrikában őshonos, és az egyetlen növény a nemzetségben. Erre a döntésre a botanikusok közötti sok évszázados vita és zűrzavar után döntöttek. Hát nem különleges virág ez az Amarillisz?

Forrás: agraroldal.hu

 

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

Szandáltrendek 2022-ben
Divat, Női divat
A szandálok kétségtelenül a nyári időszak nagy sztárjai. Számtalan stílusban kaphatóak, és ha jól választun ...
Hogyan válassz napszemüveget?
Divat, Női divat
Álltál már tanácstalanul a boltban, hogy melyik napszemüveget válaszd? Rengeteg fazont kipróbáltál, de egyik se ...
Varázsszerek és valódi csodák
Szépségek, Női szépségek
Hogyan váljunk szebbé mindössze 30 nap alatt?
Maciej Wiszniewski
Szépségek, Férfi szépségek
Feltöltöd magad ruhákkal, cipőkkel, telefonokkal. Dicsekedsz gazdagsággal, barátokkal, pénzzel. De tudd, hogy ha ...
Az idei szezon népszerű darabjai
Divat, Női divat
Ha nehezen választasz fürdőruhát, és nem tudod, mi állna igazán jól neked, készítettem egy összeállítást a ...
A természet karácsonyi szépségei 1.
Szépségek, Természet szépségei
Sok gyönyörű hegy és virágvölgy van, de ezzel a virággal csak a svájci hegyek örök havasai között találkozhatsz.
Elbűvölő és nagyon nőies tippek!
Divat, Női divat
A vidám, nőies körömminták különlegessé varázsolják a megjelenésed. A kezeink sok mindent elárulnak rólunk, ...
Divatos estélyi ruhák VI.rész
Divat, Női divat
„A gyönyörű ruhák gyönyörűen nézhetnek ki a vállfán, de ez nem jelent semmit. Egy ruhát úgy lehet valósa ...
Divatos estélyi ruhák II.rész
Divat, Női divat
A libanoni tervező nemrég mutatta be új és ugyancsak hihetetlenül gyönyörű kollekcióját, melyben esküvői ruh ...

További magazin cikkek »