A természet karácsonyi szépségei 3.

A természet karácsonyi szépségei 3.


Amarillisz: az egyik legszebb hagyományos karácsonyi virág

A karácsony egyik legjobb része –persze csak a családdal töltött idő, és a sok-sok szeretet után- a karácsonyi dekoráció. Miért ne dekorálnánk élő, igazi virágokkal? Gondoltad volna, hogy karácsonykor igazán különleges hagyománya van a virágoknak? Semmi sem ad olyan hangulatot, mint a tradicionális ünnepi virágok. A karácsonyi virágok és növények csodálatosan kiegészítik a dekorációt, friss és természetes téli szépséget hozva otthonunkba.

Karácsonyi Amarillisz díszítés
 

Az Amarillisz a legszebb karácsonyi virág

Az amarillisz népszerű karácsonyi virág. Ünnepi élénkvörös virágokkal virágzik, amelyek tökéletesen illeszkednek a hagyományos karácsonyi színekhez. Még más fajták hófehér virágokat hoznak, amelyek ideálisak a téli csodaország megjelenéséhez. A virágok nagyon nagyok és trombita alakúak, így természetesen szemet gyönyörködtetőek. Amarilisszal dekorálni a lakásban nagyon különleges hangulatot fog kölcsönözni. Egy kis természetesség elkél ebben a rohanó, mindenféle mű értékkel telerakott világban!

Az Amarillisz eredete

Téli hírnevük ellenére valójában Dél- és Közép-Amerikában őshonos trópusi növények. Ennek ellenére népszerű ajándékokká váltak karácsonykor, mivel télen bent is virágozhatnak. Noha általában növényként vásárolják, csokrokban is jól bevált, mutatós hangulatot adva az elrendezésekhez. Hiába, Amarillisszel nem lehet mellé nyúlni!

Amarillisz karácsonyi dekoráció

Különösen mesésnek tűnik, ha más ünnepi lombokkal, például bogyókkal párosítuk. Ráadásul nagyon tartós karácsonyi virág is. A növények körülbelül 7 hétig virágoznak egyszerre, lenyűgözően fognak kinézni az ünnepi időszakban és azon túl is. Hasonlóképpen, a vágott amarillisz élettartama is hosszú, sokáig lenyűgöző vázában is, és megfelelő gondozás mellett három hétig vagy tovább is kitart. Vásároljon egy csokrot néhány héttel karácsony előtt, és egészen újévig élvezheti.

Az Amarillisz gondozása

Hogyan öntözd az Amarilliszt? Önts annyi vizet rá, hogy a talaj nedves maradjon, és kerüld a hagyma talaj feletti részének nedvesítését. Tartsd az amarillisz a legnaposabb helyen a házában. Több napsütés később nagyobb virágzást jelent. A régi virágokat virágzás után vágjuk le a szárról, és amikor a szár ereszkedni kezd, vágjuk vissza a hagyma tetejéig. Ahhoz, hogy az amarillisz újra virágozzon, egyszerűen hagyni kell, hogy a hagyma természetes nyugalmi fázisba lépjen. Más szóval: hagyd elpusztulni, majd pihenj néhány hétig, és ez újra virágzást indít el.

Az Amarillisz jelentése

A virágok hagyományos nyelvén az Amaryllis az erőt, a magabiztosságot, a sikert és az elszántságot szimbolizálja. A tökéletes módja annak, hogy jókívánságunkat küldjük el szeretteinknek, barátainknak az ünnepekre, az új évre. Virágot ajándékozni sosem megy ki a divatból! Érdekes módon az „Amarillisznek” nevezett növények valójában a Hippeastrum nemzetséghez tartoznak. Az egyetlen igazi Amaryllis Dél-Afrikában őshonos, és az egyetlen növény a nemzetségben. Erre a döntésre a botanikusok közötti sok évszázados vita és zűrzavar után döntöttek. Hát nem különleges virág ez az Amarillisz?

Forrás: agraroldal.hu

 

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

A megfelelő arcápolás titkai
Szépségápolás, Kozmetika
Az arcbőr minden nap különféle külső hatásoknak van kitéve. A szél, az eső, a hó, a nap, a téli fűtés, de ...
Nyárias hangulat, egyedi ötlet!
Szépségápolás, Kozmetika
Nyárias hangulat: 25 divatos manikűr ötlet, amitől jobb kedve és szép napja lesz! Nem is olyan régen volt, amikor ...
Divatos estélyi ruhák V.rész
Divat, Női divat
Elegancia, nőiesség és kifinomultság. Három szó, ami biztosan eszünkbe fog jutni, ha erre a felettébb gyönyör ...
Szófia Loren
Szépségek, Női szépségek
A kedvező sors nagylelkűen szépséget és tehetséget, intelligenciát és lenyűgöző erejű varázst, bölcsesség ...
Tökéletes menyasszonyi ruháról álmodozol?
Divat, Női divat
Az esküvői ruha kiválasztása rendkívül nehéz, mert nagyon bőséges palettája van a stílus, árnyalat és anyag ...
Görög Ibolya
Divat, Női divat
Lehet többen megdöbbennek azon, hogy Görög Ibolya protokollszakértő miért került be e magizinba. Több előadás ...
Elbűvölő és nagyon nőies tippek!
Divat, Női divat
A vidám, nőies körömminták különlegessé varázsolják a megjelenésed. A kezeink sok mindent elárulnak rólunk, ...
Gyakorlatok a feszes arcbőrért
Szépségápolás, Kozmetika
Hogy arcunk vonalai határozottak legyenek, a ráncok kisimuljanak, csupán a következőket kell tenni: Van egy teljese ...
Őszi frizurák 30 év felett
Divat, Női divat
Ha unod a frizurád, akár le is vágathatod, vagy átfestetheted. Ősszel hódítanak a természetes színek.

További magazin cikkek »