Divatos sminktippek 40 felett

Divatos sminktippek 40 felett


Divatos sminktippek 40 év feletti hölgyeknek! Kifinomult és nagyon elegáns!

Ahogy telnek az évek, a bőrünk egyre jobban veszít a rugalmasságából és megjelennek az első ráncok. Ha rendszeresen használunk kozmetikai cikkeket, akkor egy ideig sikerül lelassítanunk az öregedés folyamatát, 40 év felett a sminkelésre is érdemes odafigyelnünk. Nappal viseljünk visszafogottabb sminket, míg különleges alkalmakon bátran játszunk a színekkel. Hangsúlyozzuk ki a szemeinket, az ajkainkat, így elterelhetjük a figyelmet az apróbb szépséghibákról. A mai korszerű alapozók és púderek remekül elfedik a halvány ráncokat.

 

Ahogy az idő telik, egyre több időt kellene töltenünk a bőrük ápolásával és a megfelelő smink kiválasztásával.
Mindenképpen jó minőségű és ellenőrzött kozmetikai szereket használjunk. Az olcsó termékek nem biztos, jó minőségűek, ezért irritálhatják a bőrt.

A 40 év feletti hölgyek számára hétköznapi viseletként, a természetes smink javallott.
Az évek múlásával az ajkak kontúrja egyre jobban halványodik, ezért használjunk ajakkontúr ceruzát, lehetőleg a rúzsunk színével megegyező színűt, esetleg egy kicsivel sötétebb árnyalatot.

 A smink amely fiatalítja a 40 év feletti hölgyeket

40 éves kor után már kissé időigényesebb a bőrünk ápolása, a ráncok és a tág  pórusok eltüntetése. Figyeljünk oda, hogy milyen termékeket használunk mert a túl fényes alapozók csak zsírosabb látványúvá teszik a bőrünket.

Az alapozó az állaga könnyen kenhető legyen, hogy egyenletesen el tudjuk kenni az arcunkon.
A púder nagyon hatásos a fénylő bőrfelületek eltüntetésére, használjunk púdert a homlokunkra, az orrunkra és az állunkra.

 

Ahhoz, hogy egy jó sminket készítsünk 40 év fölött, válasszunk olyan színeket, amelyek illenek hozzánk.
Használjunk korrektort a sötét karikák és más bőrhibák eltakarására. A szem alatti karikák eltüntetésére jó megoldás a jeges borogatás.

 

A nyers burgonya segít eltüntetni a szem alatti karikákat. Reszeljük le a burgonyát, majd tegyük egy darab gézbe és csavarjuk ki a levét. A burgonyát helyezzük a szemünkre és hagyjuk 10 percet állni rajta, majd öblítsük le meleg vízzel és kenjük be a szemünk alatti bőrfelületet hidratáló krémmel.

A pasztell színárnyalatok minden hölgynek remekül állnak. Az esti sminkünk lehet erősebb, élénk színű.

A jó frizura és a csinos ruha sem árt, de a magabiztossághoz elengedhetetlen egy kis smink, legalább alkalmanként, hogy nőiesnek és vonzónak érzed magad.

Forrás: ketkes.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »