Helyi szépségek, látnivalók

Település:
Csongrád megye, Szeged

Létrehozva:
2022-03-29 00:20:04


Erzsébet-liget - Szeged


A Liget híd felőli végénél a Szent Erzsébet templom található. Mellette egy szökőkúttal díszített pihenőteret alakítottak ki.

Erzsébet liget

Az Erzsébet liget szeged legnagyobb parkja, Újszegeden a belvárosi híd vonalában található. A mai liget helyén burjánzó ősvadont egy császári tiszt, báró Reitzenstein Vilmos és katonái alakították át 1858-ban.
A Liget híd felőli végénél a Szent Erzsébet templom található, ami mellett egy szökőkúttal díszített pihenőteret alakítottak ki.

Bemutatkozás

A város központjában, a Belvárosi híd szomszédságában található Szeged legnagyobb parkja, a mintegy 15 hektáron elterülő Erzsébet-liget. A korábban rendezetlen parkot báró Reitzenstein Vilmos és katonái alakították át, helyére egy gyönyörű barokk kertet teremtettek, melyet hatalmas platánok ölelnek körbe. A liget óriási területén több tölgy, hárs és juhar is gondoskodik annak árnyékosságáról.
Az igényesen kialakított park híd felőli oldalán áll a Szent Erzsébet templom, körülötte szökőkutak és kis pihenőhelyek találhatóak a természet kedvelőinek nagy örömére.

Az Erzsébet-ligetben kapott helyet a Szegedi Szabadtéri Játékok egy kisebb játéktere, de működik itt még egyetemi sportpálya is, továbbá több különböző gasztronómia fesztiválnak, majálisnak is otthont ad a liget.

Forrás: szallas.hu

 

 

 

 

 

SzépségVilága cikkajánló

További cikkek »

 

Helyi szépségek, látnivalók

További szépségek, látnivalók »