Gyakorlatok a feszes arcbőrért

Gyakorlatok a feszes arcbőrért


Hogy arcunk vonalai határozottak legyenek, a ráncok kisimuljanak, csupán a következőket kell tenni: először egy gyengéd masszázs, aztán …

Van egy teljesen ingyenes és hatékony alternatíva a plasztikai műtétek és az öregedésgátló kúrák helyett! Hallottál már az arctornáról vagy az arcjógáról? Mert ezek egyébként igencsak hatékony módjai annak, hogy tartósan megőrizd a bőröd rugalmasságát és feszességét. Mindössze annyit kell tenned, hogy tornáztasd meg az arcod izomzatát! „Arcformázást” mindenki végezhet magán, de most a gyönyörű szép Lourdes Julian Doplito megtanítja nekünk, hogyan is kell helyesen elvégezni ezt.

 

Ez a 67 éves tősgyökeres filippínó nő kifejlesztett egy egyedi gyakorlatok az arc részére, amelyet bárki el tud végezni anélkül, hogy az zavarná a napi rutintevékenységek végrehajtásában. Naponta csak 20 percet vesz igénybe az egész, de örömmel figyelheted meg majd arcod átalakulását!

 

 

A Ketkes szerkesztősége további részleteket tudott meg Lourdes Doplito szépséggurutól, erről a megfizethető, de mégis nagyon hatékony, komplex arcgyakorlatról, mellyel valóban fantasztikus átalakulást érhetünk el. Az arc frissebbé, annak vonalai határozottabbá, az arc pedig ovális formájúvá válik, mindenféle plasztikai beavatkozás nélkül!

Arcmasszázs-gyakorlatok a feszes arcbőrért

Mielőtt elvégeznénk a gyakorlatokat, hajtsunk végre speciális légzési gyakorlatot: lélegezzünk ki, majd vegyünk egy mély lélegzetet, 5 másodpercig tartsuk vissza a lélegzetünket, végül lassan fújjuk ki a levegőt. Nos, készen állsz az átalakulásra?

1. Homlokmasszázs

Ez az egyszerű gyakorlat segít az arc izmainak ellazításában, és felkészíti azokat további masszázsgyakorlatokra. Lazítsd el magad és csukjad be a szemed. A jobb és bal kezed középső ujjának ujjbegyével tapogassuk ki a homlok közepét (az úgynevezett „harmadik szem” helyét), kezdve az orrnyeregtől egészen a homlok tetejének hajjal fedett részéig. Végezzed ezt a masszázst körülbelül 2 percig, vagy helyette 100 alkalommal lágyan tapintsd meg a homlokodat.

2. A szemöldökizmok gyakorlata

Ez a gyakorlat segít a homlok és a felső szemhéjak izmainak megerősítésében, továbbá rugalmassá teszi a bőrt. Helyezzed a tenyered alját a szemöldököd alá, nyomjad meg a szemöldököd, közben felfele tolva azt. Vegyünk egy mély lélegzetet és kényelmesen lélegezzünk ki. Ezután engedd le a tekinteted a mellkasodra, de közben húzzad fel a szemöldököd.

Végy egy mély lélegzet, érezned kell az izmok megfeszült helyzetét, és néhány másodpercig maradj ebben a helyzetben. Lassan fújjad ki a levegőt, végül vedd el a kezed az arcodról. Csináld meg ezt háromszor, nem sietve, és nem megfeledkezve a ki-és belégzésről sem.

3. Ceruzagörgetés – szájjal!

Ez az egyszerű gyakorlat, a leghatékonyabb, ami képes erősíteni az arcod, az ajkaid és a nyakad izmait. Tegyél egy ceruzát a összezárt ajkaid közé. Ezután végy egy levegőt és görgesd a ceruzát az ajkaid között, miközben előre mozdítod az álladat. Kissé emeld fel álladat és mosolyodj, közben arcodat húzzad fel. Maradj ebben a helyzetben két másodpercig, majd további két másodpercig lazítsd el arcod, állad izmait. Ismételd meg a gyakorlatot! Ne feledd, hogy a ceruzának mindvégig az ajkaid között kell lennie! 20 gyakorlatot érdemes elvégezni, de ez esetben sem szabad sietni azok végrehajtásával.

4. Kanálemelgetés

Egy másik egyszerű, de nem kevésbé hatékony gyakorlat az arc szép ovális alakjának kialakítására. Fújd ki a levegőt, majd lélegezz egy mélyet az orrodon keresztül. Tartsd vissza a lélegzeted öt másodpercig. Ezután fújd ki a levegőt. Zárd össze az ajkaidat, mint az előző gyakorlatban, majd dugjál közéjük egy kanalat, melynek nyelét az ajkaid között szorítva tartsd meg.

Emeld a kanalat felfelé, az alsó állkapocs mozgásával segítve magadnak. Mosolyogj, és eközben az arccsont izmait húzzad fel. Maradj ebben a helyzetben két másodpercig, majd hagyd arcizmaidat ellazulni, de a kanalat még mindig az ajkaid között tartva! Ismételd meg a gyakorlatot legalább tíz alkalommal.

5. Gyakorlat az ajkak, az arc és az áll területének rugalmasságáért

Nyisd tágra a szemed, nyisd tágra a szádat, és formáld úgy az ajkaidat, mintha az „Á” hangot akarnád kiejteni, de ne mozgasd a szádat. Maradj ebben a helyzetben öt másodpercig. Nem változtatva az ajkaid helyzetén, mondjad ki az „É” hangot. Ismét maradj ebben a helyzetben öt másodpercig.

Ugyanezt tedd meg az „I” és az „O” hangokkal is. Legvégül az „U” hangot formázzad ajkaiddal, megtartva azok helyzetét az utolsó öt másodpercre. Miután minden egyes hangot megformáltál, feszítsd meg az arcod izmait és mosolyogj! Ismételd meg ezt a gyakorlatot három alkalommal.

Lufi fújása

Az utolsó gyakorlat meglehetősen gyerekesnek fog tűnni, mégis tökéletesen erősíti az arc és a nyak izmait és azok bőrfelületét is. Vegyél egy mély lélegzetet az orron keresztül és fújjuk ki a levegőt szájon át a léggömbbe. Ennek végrehajtása során próbáld meg orcádat a lehető legjobban felfújni, kigömbölyíteni.

Ezután hagyjad, hogy a lufiban lévő nagy nyomás miatt a levegő visszaáramoljon a szádba, ezzel tökéletesen masszírozva a száj izmait. Ismételd meg ezt a gyakorlatot háromszor, és miután ezt elvégezted, néhány percig ne végezzél semmiféle arcmimikás mozgást.

Amint látod, így is lehet arcot fiatalítani, mindenféle injekció nélkül… Neked csak az a feladatod, hogy naponta fél órát szánj ezekre a gyakorlatokra. A rendszeres arcmozgás segít fenntartani a rugalmas és szép bőrt, továbbá ezzel az egyszerű útmutatóval könnyedén elvégezheted ezeket a gyakorlatokat. Meglátod, az eredmény nem fog sokáig váratni magára!

És te milyen módon igyekszel megóvni arcod fiatalságát és szépségét? Mindenképpen oszd meg velünk ez irányú tapasztalataidat, tanácsaidat a kommentrovatban! Ne feledd el továbbá megosztani barátaiddal, ismerőseiddel Lourdes Doplito szépségguru hatékony otthoni arcmasszázs-gyakorlatait sem!

Forrás:ketkes.com


Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

Bátran vegyük elő a sálakat!
Divat, Női divat
Ha a most következő fotókon látható módon fogjátok megkötni a sálat, nagyon elegáns lesz a megjelenésetek. A ...
Elbűvölő és nagyon nőies tippek!
Divat, Női divat
A vidám, nőies körömminták különlegessé varázsolják a megjelenésed. A kezeink sok mindent elárulnak rólunk, ...
Őszi frizurák 30 év felett
Divat, Női divat
Ha unod a frizurád, akár le is vágathatod, vagy átfestetheted. Ősszel hódítanak a természetes színek.
Tűzvirágok I. rész
Szépségek, Természet szépségei
Mostanság újabb „tüzeskedő” virágok kerültek a látókörömbe, és meg nem állhatom, hogy „megénekeljem ...
Szófia Loren
Szépségek, Női szépségek
A kedvező sors nagylelkűen szépséget és tehetséget, intelligenciát és lenyűgöző erejű varázst, bölcsesség ...
Tűzvirágok II. rész
Szépségek, Természet szépségei
Közép-Európában honos vad alakja hazánkban a Bükk-hegység és a Szigetköz területén fordul elő, ám meglehet ...
Szín- és mintakombinációk
Divat, Férfi divat
Hogyan párosítsd az inget és a nyakkendőt? Sajnálatos módon a nyakkendő kiválasztása során egyszerre több sze ...
Különleges fák. A természet szépségei
Szépségek, Természet szépségei
A természet csodalatos dolgok alkotására képes, sajnos mi emberek ebből a szempontból alkotni nem, csak pusztítan ...
A legdivatosabb melírozási ötletek.
Divat, Női divat
Mit jelent a melírozás? Ez egy olyan technika, amellyel csak néhány hajtincset festünk más színűre, ennek az ere ...

További magazin cikkek »