Helyi szépségek, látnivalók

Település:
Csongrád megye, Szeged

Létrehozva:
2022-03-29 12:49:54


Kárász utca, Szeged.


A Kárász utca Szeged egyik legszebb, legpezsgőbb, és legismertebb utcája. Ez számít Szeged fő sétálóutcájának.

Kárász utca

A Kárász utca Szeged egyik legszebb, legpezsgőbb, és legismertebb utcája. Ez számít Szeged fő sétálóutcájának, rengeteg étterem, kávézó, söröző, és üzlet található itt, számos pad, és pálmafák teszik még kellemesebbé az utca hangulatát. Érdemes helyet foglalni valamelyik kávézó kinti részén, és figyelni a sürgés-forgást, magunkba szívni az utca atmoszféráját.

2000-ben sok épületet felújítottak, és az utca díszburkolatot kapott. A felújításért (pontosabban a belváros felújításáért) Szeged városa megkapta a rangos építészeti Europa Nostra díjat. Az utcán mindig hallható zene is, zenészek, mutatványos, gitározó fiatalok gyakori vendégek itt. A Kárász utcában rengeteg, szépen felújított, szecessziós, romantikus ház található. Egyik leghíresebb az 1845-ben épült Kárász-ház, ahonnan Kossuth Lajos 1849-ben, 60 ezres tömeg előtt, utolsó magyarországi beszédét mondta, és 1919-ben Károlyi Gyula itt jelentette be kormányának megalakulását. Az utcát sok szép szobor is színesíti.

Eljutás: 1-es, 2-es villamos: Somogyi utca vagy Széchenyi tér megálló. Közeli nevezetességek: Széchenyi tér, Reök-palota (300 m-re), Dóm tér (450 méter).


Szeged, Kárász utca

Kárász utca

Forrás: utazás-nyaraláa.infó

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

SzépségVilága cikkajánló

További cikkek »

 

Helyi szépségek, látnivalók

További szépségek, látnivalók »