Helyi szépségek, látnivalók

Település:
Csongrád megye, Szeged

Létrehozva:
2022-03-24 18:52:19


Szegedi Füvészkert - Szeged


A kert több mint 40 védett fajt mutat be, melyekből van olyan, amely csak Magyarországon található meg.

 

Bemutatkozás

A Szegedi Füvészkert az ország legnagyobb botanikus kertjeinek egyike, ahol hatalmas terület, gyönyörű környezet és nyugodt, barátságos hangulat várja az idelátogatót. 
A Szegedi Tudományegyetemhez tartozó kertnek feladatai között szerepel a gyűjteménykezelés, a veszélyeztetett növényfajok védelme és óvása, valamint az oktatás és ismeretterjesztés is.

A kert több mint 40 védett fajt mutat be, melyekből van olyan, amely csak Magyarországon található meg. Közép-Európában csak itt látható indiai lótusz, amely virágzáskor 1200 négyzetméternyi tófelületet fed le, így biztosan felejthetetlen látványt nyújt az érdeklődőknek.

Az üvegházakban egzotikus növényekkel ismerkedhetünk, ahol megtudhatjuk azt is, hogyan alkalmazkodtak a növények a trópusi éghajlathoz. Megcsodálhatjuk az orchideákat, láthatunk banánt, kávét, de akár még húsevő növényeket is! A füvészkertben helyet kapott egy rózsakert és kaktusz gyűjtemény.

Az egyetem egységeként működő park legfőképp az egyetemi oktatás és kutatás célját szolgálja. Igyekszenek egy környezettudatos gondolkodásmódot ébreszteni a fiatalokban, így több természetismereti programot és iskolán kívüli foglalkozást kínálnak az iskolásoknak.

A számos fajból álló növénygyűjtemény mellett gazdag madárvilággal is rendelkezik a füvészkert. Ha élőben nincs is szerencsénk látni őket, éneküket tavasztól hallgathatjuk.

Több érdekes programot is tart a kert, minden évben megrendezik a Víz világnapját, a Föld napját, a Madarak és Fák napját, vagy a minden alkalommal rengeteg utazót vonzó Lótusz napokat.

Forrás: szallas.hu
 

 

 

 

 

 

SzépségVilága cikkajánló

További cikkek »

 

Helyi szépségek, látnivalók

További szépségek, látnivalók »